Om

Anne Kjær Wæhrens: Skuespiller. Scenekunstner. Fortæller. Klovn. Sanger. Underviser.

Photo: Eske Hørby Aller

Jeg er uddannet skuespiller og scenekunstner med en Master of Fine Arts i ensemble baseret fysisk teater fra Dell’Arte, International School of Physical Theatre i Californien (2009-2010 og 2015-2017).

Både som skuespiller og som menneske har jeg en dyb fascination og passion for arbejdet med den menneskelige stemme, og siden 2006 har jeg kontinuerligt arbejdet med teknikken Nadine George Voice Work, Voice Studio International – en metode der udspringer af Roy Hart stemmetrænings teknikken.

De sidste mange år har jeg beskæftiget mig indgående med klovneri, både sammen med min internationale Klovnetrup Ciboulette og med min klovne solo forestilling fra 2015 “Op på Hesten”, som jeg udviklede i samarbejde med Jens Kløft fra Teatret Brændende Kærlighed.

Musik er en meget stor del af mit kunstneriske virke – jeg spiller mandolin og violin, men mit hoved instrument er min stemme. Inden for musikken er min passion bred, jeg elsker både jazz, blues, folkeviser, klassiske opera arier og når jeg skriver sange selv bevæger jeg mig ind på “alternative-indie folk” genren.

Fra 2012-2015 gik jeg på Den frie Lærerskole i Ollerup på Sydfyn med hovedfag i drama. Herfra har jeg rig erfaring med at undervise forskellige aldersgruppe både voksne, unge og børn i forskellige dramadiscipliner såsom klovn, stemmetræning, bouffon, maskemageri samt som instruktør.

Jeg er bosat i Vester Skerninge på Sydfyn tæt ved Svendborg, og her har jeg startet mit teater kompagni og håber på at samarbejde med både danske og udenlandske scenekunstnere og teaterkompagnier.

I menuen i toppen, kan man se hvike forestillinger og projekter jeg arbejder på lige nu, og tøv endelig ikke med at kontakte mig med enhver forespørgsmål!

Se CV her.

Manifest

Min passion som skuespiller og scenekunstner rækker vidt – jeg har en stor kærlighed for alt komisk, finurligt, poetisk, grotesk og absurd og i den anden ende det tragiske og høj dramatiske. Jeg deviser teater i teaterensembler og alene, og jeg tror på at fortællingen er kernen i teateroplevelsen. Jeg er draget af og søger den ultimative transformation, når jeg skaber og udvikler en karakter. Jeg ønsker at bevæge mennesker og samle dem om fælles og nye oplevelser og, ved at fortælle historier om prægtige verdener som fanger noget universelt menneskeligt og sjæleligt, udvide forestillingsevnen så drømme, håb og passioner bliver tydelige og storslåede. Som scenekunstner og ‘skaber af teater’ ønsker jeg at gøre mig selv åben og modtagelig i alt mit arbejde, hvad enten min intention er at korrumperer mit publikum med latter eller dele verdens dybeste smerter.

Forbindelse, integration og bevægelse er vigtige ord, eller nærmere, fornemmelser for mig som scenekunstner.

Forbindelse til mig selv, min indre verden og den ydre verden omkring mig. Integration af mit sind, min stemme og min krop som en enhed, samt integration af mig selv, som kunstner, i verden i dag. Bevægelse, bevæge med min stemme, min krop, bevæge og flytte grænser og barrierer, horisonter, meninger, bevæge mennesker – bevægelse ind i det ukendte.

Som kunstner tror jeg på, at for at være i fuld stand til at forbinde sig med og integrere i, må vi tillade os selv at bevæge os; bevæge os fra et gammelt, kendt sted, til et nyt, uopdaget sted. Vi må være villige til at føle os forkerte et øjeblik for virkelig at blive bevæget. I denne bevægelse, at bevæge sig selv og blive bevæget af andre, kan vi erkende, at vi er i stand til at være kanal for noget større, og at dette “større” kommer fra os – fordi verden er reflekteret i os alle sammen, og vi har alle potentialet til at forbinde os med alting, integrere i alting og bevæge hvad som helst.