Maskemageri

På det her kursus laver vi Commedia dell’Arte masker, og der kan laves både halvmasker, så karakteren kan snakke, og helmasker som dækker over mund og hage.

Vi gennemgår masketeknikker og henter inspirationen fra arketyperne i Commedia dell’Arte traditionen: Capitano, Harlecino, Columbine, Doctore, Pantalone, Brigella, Punchinella og Stupino. Derefter laver hver deltager en maske med udgangspunkt i de karakteristika, der er knyttet til en af arketyperne.

Maskemageri er en omfattende arbejdsproces: Først laver vi en ”negativ”, en gipsmaske afstøbning af hver deltagers ansigt, når den er tør, fylder vi den med en gibsblanding, og får derved en ”positiv”. På denne afstøbning af ansigtet bygges masken op af ler indtil rette udtryk findes. Derefter lægges der fem-seks lag papmache, som efter tørring tages af lermodellen. Denne papmache maske er selve masken. Den får et lag hvidt spartelmasse, som pudses fint glat og efterlader en jævn og hvid overflade, så masken som sidste led i processen kan males.

Kurset kan også forsimples (til børn) og vi kan bygge masker af forskellige materialer såsom kurve, hatte, æsker og andre ting vi finder, derefter kan der limes forskellige dimsedutter, knapper og andre småting på, for at give masken et særkende og udtryk.

Et kursus i commedia dell’arte maskemageri, hvor der laves et positiv af kursistens ansigt, masken bygges op af ler, papmache og maling, behøver mindst 5-7 fulde dage. Et forsimplet forløb med maskemageri lavet af andet materiale kan være et par timer eller mere, men alle materialer skal i begge tilfælde være tilgængelige.

Materialeindkøb er på kursisternes egen regning og bliver derfor lagt til kursusprisen. Derudover kræver kurset mulighed for et arbejdsbord med rigelig plads og med mulighed for at arbejde stående.

Kurset kan tilrettelægges både børn, unge og voksne.

Kontakt mig for at booke et kursus og for at få information om priser osv.